Opening doors just got even more convenient.

Öppna dörren med klockan – Accessy finns nu för både Apple Watch och Google Wear

Accessy flyttar nu in i de smarta klockorna och gör det möjligt att öppna anslutna dörrar direkt från handleden. Den nya appen finns tillgänglig för både Apple watchOS och Google Wear OS. I första versionen är det dessutom smidigt att skapa favoriter till de dörrar man oftast använder.

Strax innan jul släppte Accessy apparna för smarta klockor som gör att Accessys användare nu kan öppna sina dörrar direkt från handleden. Mobilbaserad öppning av dörrar har under det senaste året vuxit rejält. Fastighetsbranschen såväl som bilindustrin ser fördelarna med att slippa de fysiska nycklarna, taggarna eller korten. Med de nya apparna är Accessy först ut att även inkludera de smarta klockorna som nyckel.

”Det här är nästa naturliga steg i utvecklingen. Accessy ska finnas på de plattformar som växer, exempelvis de smarta klockorna. Vårt briljanta utvecklingsteam har drivit det här arbetet under hösten och några dagar innan jul blev vår app godkänd av både Apple och Google. Vi firade på distans, som man gör i dessa tider”, säger Håkan Eriksson, VD för Accessy.

Accessys nya app för smarta klockor är ett komplement till mobilappen, men de viktigaste funktionerna finns där som exempelvis kunna skapa favoriter, alltså de dörrar man oftast behöver låsa upp.

”Vi vill skapa en gemensam standard för digital nyckelhantering, dessutom vill vi minska vårt mobilberoende. Vår nya smartwatch-app är ytterligare ett steg i den riktningen”, fortsätter Håkan Eriksson.

Accessys digitala tjänst möjliggör en smidig och säker hantering av lås med mobiltelefonen. Med mobilen eller en smart klocka som nyckel ersätter den all manuell hantering av nycklar, kort eller brickor. Tjänsten kompletterar befintliga passersystem och är redan nu anpassad för flertalet av de stora leverantörerna på marknaden. Accessys vision är att etablera en branschgemensam standard för digitala nycklar.

Håkan Eriksson

VD

Accessy AB

Telefon: 070-567 89 89

E-post: hakan@accessy.se